Klaukkalan palveluverkkosuunnitelmat ja tuleva päätös on puhututtanut paljon sekä ollut paljon esillä. Monen yllätykseksi julkisuuteen tuli tieto, että osa valtuutetuista oli muodostanut oman ”työryhmän” ja sorvannut oman ehdotuksen, toimien näin varsin erikoisella tavalla, kun puhutaan monen kymmenen miljoonan investoinneista. Tavallisesti näin isojen suunnitelmien ollessa kyseessä asiaa esitetään palautettavaksi uudelleen valmisteluun ja näin pyydetään viranhaltijoilta uusi tai vaihtoehtoinen esitys. Kirjoitin asiasta mielipidekirjoituksen Nurmijärven Uutisiin. Teksti oli seuraava:

Nurmijärven Uutiset uutisoi isosti kuinka ison yhtenäiskoulun pelko sai päättäjät yhdistämään voimansa ja kokoamaan puoluerajat ylittävän työryhmän. Kunnallisessa päätöksenteossa työryhmät asettaa kunnanhallitus ja niissä on tavallisesti edustus kaikista valtuustoryhmistä.

Ymmärrän hyvin huolen suuresta yhtenäiskoulusta, mutta tällainen kuppikuntien luominen ei suinkaan ole valtuustotyötä yhdistävä, vaan ennemminkin hajottava.

On kovin silmiinpistävää, että ”työryhmästä” loistavat poissaolollaan vihreiden, demareiden ja vasemmiston edustajat. Vihreiden valtuustoryhmästä kolme viidestä on opettajia eli kokemusta ja näkemystä olisi toki ollut.

Oikea toimintatapa tässä olisi ollut tuoda asia reilusti ryhmäpuheenjohtajien yhteiseen keskusteluun ja viedä työryhmän perustamisajatus eteenpäin avoimesti. Uskon, että nyt poissuljetuilla ryhmillä olisi ollut myös paljon annettavaa. Asia sinällään oli oikein hyvä, mutta toimintatapa vähintäänkin kyseenalainen. Se että lehden palstoilla haetaan glooriaa tällaisen ryhmän toiminnasta oikein nimien kera haiskahtaa jonkin verran vaalipeliltä.

Tästä ”työryhmästä” poisjätetyt valtuustoryhmät ovat johdonmukaisesti olleet koko ajan kantamassa huolta esimerkiksi Nuuka-ohjelman lapsiin ja nuoriin kohdistuvista säästöistä. Onko meidät siis ihan epähuomiossa jätetty ulkopuolelle? Koulumaailmassa puhuttaisiin varmaan kiusaamisesta tai syrjinnästä.

Huoli lasten terveistä ja toimivista oppimisympäristöistä on yhteinen. Soisi siis kaikki otettavan mukaan.

Leni Niinimäki

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirjoitus sai paljon kiitosta yli puoluerajojen. Kuppikuntaistuminen ja viranhaltijoiden asiantuntemuksen sivuuttaminen puhututtaa. Mielenkiinnolla odotan lopullista palveluverkkopäätöstä.